الثلاثاء، 30 أكتوبر 2012

طريقة عمل اللازانيا بالفيديو الشرح والصور روعة

-->

بسم الله الرحمن الرحيم 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




أهلا يا أحلى بنات في أحلى دنيا منورين النهاردة جايبة لكم طريقة جميلة سهلة وبسيطة علشان نعرف نعمل بيها اللازانيا في ناس كتير يعرفوها وناس متعرفش يعني ايه لازانيا وفي كل الحالات والأحوال للي عارفينها ومش عارفين طريقتها واللي ميعرفوهاش خالص جبت لكم الطريقة دي وهتعجبكم ان شاء الله وزي ما احنا متعودين في أحلى دنيا الوصفة مش بس كلام لا في فيديو بيوضح الطريقة ومش كده وبس لا في فيديوهات للوصفة بطريقة تانية
لازانيا بالفطروالباشميل - طريقة عمل لازانيا بالفطروالباشميل 191344hayah.jpg 




  • المقادير:
  •   1/4 كوب زبدة أو زيت ذرة  
  • عدد 2 بصلة مفرومة ناعم
  •   2 فص ثوم مدقوق 
  •   3/4 كيلو لحم مفروم 
  •   1 ملعقة بقدونس مفروم كبيرة 
  •   1/2 كيلو عصير طماطم
  •   2 ملعقة صلصة طماطم كبيرة  
  • مقدار ملح وفلفل 
  •   1/4 كوب شوربة 
  •   5 كوب صلصة الباشاميل
  •   1/2 كوب جبن موزاريلا
  •   1/2 كيلو مكرونة اللازانيا  
  • عدد 1 صفار بيضة
  •  
 
  • التحضير:
  •   1- تذوب الزبدة ويضاف لها البصل ويقلب حتى يصبح ذهبيا ثم يضاف اللحم المفروم والثوم ويقلب لمدة 10 دقائق.
    2- يضاف البقدونس والطماطم والصلصة والملح والفلفل والشوربةإلى الخليط السابق ويغطى الإناء ويترك على نار هادئة مدة 20 دقيقة.
    3- يحمى الفرن على درجة متوسطة.
    4- تحضر صلصة الباشاميل وتمزج مع صفار البيضة ونصف كمية الجبن المبشور.
    5- في هذه الأثناء تسلق اللازانيا وتصفى.
    6- يوضع ملعقة باشاميل في قعر الصينية ثم توضع طبقة لازانيا ثم تغطى بطبقة من مزيج اللحم وتتبعها طبقة من الباشاميل ويعاد هذا الترتيب على أن ينتهي بالباشاميل.
    7- يرش على الوجه باقي الجبن. 
  •  
  •  
  • الطبخ: 
  •  
  • توضع الصينية في الفرن مدة 40 دقيقة أو حتى يحمر سطحها جيدا 
  •  
  • ممكن  تخلي الحشو فقط بين طبقات اللازانيا ثم تغطى بالباشاميل.
  •  
  • يا رب الأكلة تكون عجبتكم وطريقتها تكون فرحتكم تابعونا دايما في أحلى دنيا لأن مع أحلى دنيا الدنيا لسة فيها أكتر
-->

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق