الاثنين، 11 مارس 2013

طريقة عمل دجاج ماسالا Chicken Masala من أحلى دنيا

بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
-->

أهلا بيكم يا بنات أحلى دنيا طبعا كل واحدة بتزهق من الروتين اليومي في الطيخ ما هو مش كل يوم هتعملي طبيخ مسبك أو محشي و مكرونة والكلام ده طبعا كل واحدة في بيتها بتكون عاوزة تعمل حاجة جديدة خاصة لو كانت عروسة ولسة متجوزة وحابة ان جوزها يذوق أكلات جديدة محدش عملهاله غيرها هي والنهاردة جايبة لكم طريقة عمل أكلة حلوة وجميلة وفي نفس الوقت بسيطة النهاردة جايبة لكم مقادير وطريقة عمل دجاج ماسلا 




دجاج ماسالا Chicken Masala

ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ
500ﻏﻢ ﺻﺪﻭﺭ ﺩﺟﺎﺝ مكعبات
ﺑﺼﻠﺔ ﻣﻔﺮﻣﺔ
ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻃﻌﺎﻡ ﺑﻬﺎﺭﺍﺕ ﻣﺎﺳﺎﻻ
3 ﻓﺺ ﺛﻮﻡ
ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻃﻌﺎﻡ ﺯﻧﺠﺒﻴﻞ ﻣﻔﺮﻭﻡ
3ﻣﻠﻌﻘﺔ طعام ﺯﻳﺖ + ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻃﻌﺎﻡ ﺯﺑﺪﺓ
ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻛﻮﺏ ﺳﻜﺮ
ﻛﻮﺏ ﻛﺮﻳﻤﺔ ﻃﺒﺦ
ﻗﻄﻌﺔ ﻣﺎﺟﻲ
2 ﺣﺒﺔ ﻃﻤﺎﻃﻢ ﻣﻘﺸﺮﺓ ﻭﻣﻘﻄﻌﺔ
ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻃﻌﺎﻡ ﻣﻌﺠﻮﻥ ﻃﻤﺎﻃﻢ
ﻣﻠﺢ

ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﺗﺘﺒﻴل اﻟﺪﺟﺎﺝ
ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻃﻌﺎﻡ خردل
ﻣﻠﺢ
ﻣﻠﻌﻘﺘﻴﻦ ﻃﻌﺎﻡ ﺯﻳﺖ
3 ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻃﻌﺎﻡ ﻋﺼﻴﺮ ﺍﻟﻠﻴﻤﻮﻥ
ﻧﺼﻒ ﻣﻠﻌﻘﺔ ﻛﻮﺏ ﻓﻠﻔﻞ ﺍﺳﻮﺩ
قطرات من اللون الأحمر

ﻃﺮﻳﻘﺔ ﺍﻟﻌﻤﻞ
1- ﻧﺨﻠﻂ ﻣﻜﻌﺒﺎﺕ ﺍﻟﺪﺟﺎﺝ ﻣﻊ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﺍﻟﺘﺘﺒﻠﺔ ﻭﺘﻭﺿﻊ ﻓﻲ ﻛﻴﺲ ﻣﺪﺓ ﺳﺎﻋﺘﻴﻦ ﻓﻲ ﺍﻟﺜﻼﺟﺔ ﺛﻢ ﺗﺸﻮﻯ ﻓﻲ ﺍﻟﻔﺮﻥ ﻣﺪﺓ ﺭﺑﻊ ﺳﺎﻋﺔ
2- ﻓﻲ ﻗﺪﺭ ﻋﻠﻰﺍﻟﻨﺎﺭ ﻧﻀﻊ ﺍﻟﺰﻳﺖ ﻭﺍﻟﺰﺑﺪﺓ ﻭﻧﺤﻤﺮ ﺍﻟﺒﺼﻠﺔ ﻭﺍﻟﺰﻧﺠﺒﻴﻞ ﻭﺍﻟﺜﻮﻡ ﺛﻢ ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﺒﻬﺎﺭﺍﺕ ﻭﻧﻘﻠﺐ ﻳﻠﻴﻬﺎ ﻣﻌﺠﻮﻥ ﺍﻟﻄﻤﺎﻃﻢ ﻭﻧﻘﻠﺐ ﺛﻢ ﺍﻟﻄﻤﺎﻃﻢ ونستمر بالتحريك ﺍﻟﻰ ﺍﻥ ﻳﺠﻒ ﺍﻟﻤﺎء ﻧﻀﻴﻒ ﻛﻮﺑﻴﻦ ﻣﻦ ﺍﻟﻤﺎء
3- ﺗﻮﺿﻊ ﺍﻟﻤﻮﺍﺩ ﺍﻋﻼﻩ ﻓﻲ ﺍﻟﺨﻼﻁ ﻭﺗﺨﻠﻂ ﺟﻴﺪﺍ ﻭﺗﺮﺟﻊ ﺍﻟﻰ ﺍﻟﻘﺪﺭ
4- ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﻤﺎﺟﻲ ﻭﻣﻜﻌﺒﺎﺕ ﺍﻟﺪﺟﺎﺝ ﻭﺍﻟﺴﻜﺮ ﻭﺍﻟﻤﻠﺢ واللون الأحمر ﻭﻧﺘﺮﻛﻪ ﻳﻐﻠﻲ ﻣﺪﺓ ﻋﺸﺮ ﺩﻗﺎﺋﻖ
5-  ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﻜﺮﻳﻤﻪ ويترك الى ان يغلي ويقدم مع الرز أو الخبز الهندي



وبالهنا والشفا على قلوبكم انتظروا أحلى وأجمل الأكلات مع أحلى دنيا وبس هتلاقي أجمل الموضوعات -->

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق