الاثنين، 31 ديسمبر 2012

طريقة عمل كيكة الشيكولاتة والفراولة

-->
بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اهلا بيكم زائرات ومتابعات مدونتنا الجميلة اليوم لكل محبات الحلويات والكيكات والبسبوسات والتورتات والحاجات الحلوة دي 
النهاردة سوا هنعرف طريقة عمل كيكة الفراولة والشيكولاتة اللذيذة طبعا كل واحدة دلوقت بدأت تتخيل شكلها الحلو ونفسها تجري على المطبخ وتعملها وتذوقها وتآكلها هي وحبايبها مش كده ولا ايه ؟؟؟ 
وعشان كده حبيت اقدم لكم الوصفة الجميلة دي بالتفصيل وكمان هتعرفي بتكفي كام فرد وبتتعمل في وقت اد ايه ووقت التحضير كمان يللا بينا نعرف الطريقة



وقت التحضير : 25 دقيقة
وقت الطبخ : 40  دقيقة
عدد الوجبات : 8

المقادير
1,3/4 طحين
ربع كوب كاكاو بودرة
كوب سكر
6 بيضة
نصف ملعقة كوب ملح
ملعقتين كوب بيكنك باودر
ملعقة كوب فانيلا سائلة
ملعقة طعام محسن كيك
كوب ماء
نصف كيلو فراولة
باكيت دريم ويب مخفوق 145غرام
ربع كوب قطر خفيف
جلي الفراولة

الطريقة:
1- يوضع البيض والماء والسكر والملح في الخلاط ويخفق مدة 8 دقائق على السرعة الثالثة
2- ينخل الطحين ثم يقاس ثم يخلط مع البيكنك باودر والكاكاو والفانيلا
3- تخفض سرعة الخلاط الى السرعة الأولى ويضاف الطحين تدريجا الى ان ننهي كل الكميه
4-يصب المزيج في قالب قياس 24 مدهونة ومفروشة بورق الزبدة
5-تدخل فرن مجهز مسبقا بدرجة حرارة 170 مده 30 -35  بعد ان نطفئ الفرن تترك في الفرن مدة 5 دقائق ثم تخرج وتقلب على شبكة
6-بعد ان تبرد تماما تقطع الى نصفين وتسقى بالقطر وتوضع طبقة من الكريمة ثم طبقة من الفراولة وتسقى الطبقة الثانية كذلك وتغلف بالكريمة وتزين بالفراولة
7- تلمع شرحات الفراولة بجلي الفراولة

-->

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق